Следеће недеље - распуст

У понедељак, 14. фебруара почиње једнонедељни распуст за ученике, а настава почиње у понедељак 21. фебруара 2022. године и то на следећи начин: - пре подне наставу имају парни разреди (2, 4, 6. и 8.) - после подне наставу имају непарни разреди (1, 3, 5. и 7.) Уколико остане подела одељења на групе у понедељак, среду и петак у школу долази Б група, а у уторак и четвртак А група. О овоме ће ученици бити обавештени крајем следеће недеље.

Обавештење

Сутра, у четвртак 27. јануара, обележавамо школску славу Светог Саву. Због ситуације изазване Ковидом 19 ни ове школске године неће бити масовног окупљања ученика и радника Школе. У четвртак нема наставе, а први следећи наставни дан је петак, 28. јануар.

Организација наставе од понедељка, 24. јануара 2022.

Од понедељка, 24. јануара 2022. године, према одлуци Министарства просвете, настава се за ученике од 1. до 4. разреда одвија као и до сада, непосредно у школи, а за ученике од 5. до 8. разреда по комбинованом моделу.

Упис будућих првака

Поштовани родитељи, будући прваци (деца рођена од 1.3.2015. до 1.3.2016. године), који не припадају територији наше школе, могу бити уписани у нашу школу, у наредну школску годину, подношењем захтева секретару школе најкасније до 1. фебруара 2022. године.

Распоред допунске и додатне наставе током зимског распуста

Током зимског распута биће организоване допунска и додатна настава за све ученике од 1. до 8. разреда.

Јесењи распуст

Обавештавамо ученике о промени школског календара. Одлуком Министарства просвете и технолошког развоја идуће недеље неће бити наставе пошто је планиран продужени јесењи распуст. Редовна настава почиње у понедељак, 15. новембра 2021. године.

Обавештење о почетку школске године

Настава у новој школској години започиње у среду, 1. септембра. Током наставе одељења НЕЋЕ бити подељена на две групе, као прошле школске године, већ одељење у целости сваки наставни дан прати наставу у школи. Настава је организована у две смене: непарна (први, трећи, пети и седми разред) и парна (други, четврти, шести и осми разред). Смене ће се мењати на недељном нивоу, с тим да прве недеље преподне наставу има непарна смена, а поподне парна смена. Преподневна смена наставу почиње од 8 часова, а поподневна од 14 часова (осим у случајевима када одељење има нулти час који почиње у 13 часова и 15 минута). Ученике путнике ове школске године превозиће аутобуси предузећа „Севертранс“, а о сатници саобраћања аутобуса родитељи ће бити обавештени.

Пријем првака

Пријем првака планиран је за уторак, 31. август 2021. године у 10 часова. Уколико због епидемиолошке ситуације, а на основу одлуке Кризног штаба, буде било каквих измена, бићете благовремено обавештени.

Повратак у ђачке клупе

На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја од понедељка 19. априла 2021. године, ученици од 1. до 4. разреда настављају да похађају наставу по уобичајеном распореду, а ученици од 5. до 8. разреда у школске клупе се враћају према моделу организације наставе која је била актуелна од почетка школске године.

„Чувам те“ - прва национална платформа за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији

Марта 2021. године почела је са радом Национална платформа „Чувам те“, као прва национална платформа за превенцију и заштиту од насиља у школама у Републици Србији. На платформи можете наћи информације и савете, а доступне су и обуке за ученике, родитеље и запослене.