Вече захвалности у МНРО

Удружење за помоћ Ментално недовољно развијеним особама града Сомбора је на Вечери захвалности 16. децембра 2022. године доделило захвалнице и поклоне организацијама и појединцима који су учествовали у раду овог удружења. Наша школа препознала је значај сарадње са овом организацијом те су у име ученика и запослених наше школе захвалницу примиле наставница технике и технологије АЛександра Радуловић и Љубинка Мирић, педагог.

Школа полако облачи новогодишње рухо

Ових дана у школи ученици заједничким снагама, полако, стрпљиво, уз много смеха и позитивне енергије уносе празнични дух у своје учионице. Завирите и ви да видите шта се тамо дешава...

Радионица на Педагошком факултету - „Математика и уметност у новогодишњим украсима“

У уторак 20. децембра 2022. ученици 4. разреда учествовали су у едукативној радионици под називом „Математика и уметност у новогодишњим украсима“, коју је организовао тим наставника и сарадника са Педагошког факултета у Сомбору.

Претпразнично расположење у Ранчеву

У издвојеном одељењу наше школе у Ранчеву током претходне недеље владало је празнично расположење. Ученици су учили новогодишње песмице, цртали и правили новогодишње декорације, а посетио их је и Деда Мраз.

„Физи Бизи Фест“ и ми

На недавно одржаном 12. Фестивалу науке „Физи Бизи Фест“ у Сомбору наша школа имала је представнике и међу предавачима и у радионичарском делу Фестивала.

„Научи ме, научићу те“

Данас, 30. новембра 2022. године, десетак ученица седмог разреда наше школе, у пратњи наставнице технике и технологије Александре Радуловић и педагога Школе Љубинке Мирић, посетиле су другаре из ШОСО са домом „Вук Караџић“ у просторијама Удружења МНРО у Сомбору. Радионица „Научи ме, научићу те“ и дружење организовани су поводом обележавања 3. децембра, Дана особа са инвалидитетом.

Наше младе научнице на РТС-у

Данас, 29. новембра 2022. године, у „Јутарњем програму“ на Првом програму Радио-телевизији Србије били смо у прилици да погледамо репортажу о нашим ученицама, добитницама награда за мале научне радове. Подсетимо, такмичење је организовало Удружење научница Србије „СРНА“ у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам.

Предавање о рециклажи

У суботу, 19. новембра 2022. године, нашу школу посетили су Мануела и Срђан, представници удружења грађана „Хуманизација“ Сомбор. Повод за ову посету било је предавање о рециклажи. Предавању су присуствовали ученици 5. разреда и 8. разреда.

Презентација малих научних радова на Педагошком факултету

Пет младих научница, ученица наше школе, уз подршку своје професорке хемије Јелене Зурковић, представиле су 18. новембра 2022. године, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору, своје награђене радове.

Дрво генерације 2022/23.

Ученике наше школе у издвојеном одељењу у Ранчеву, а у оквиру манифестације „Дрво генерације 2022/23“, 7. новембра 2022. године посетила је Весна Шашић, директорка Културног центра „Лаза Костић“ из Сомбора.