АКТИВНОСТИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА У ШКОЛСКОЈ 2020/2021. ГОДИНИ

Координатор Ученичког парламента је Сенка Канурић, наставница историје, а чланови су: 

7-1 БРАНКА ЦИКОЈЕВИЋ И ЛАРА РИСТАНОВИЋ
7-2 ТИЈАНА ДОКТОР И НАТАША ИВАН
7-3 ДЕСАНКА РАДОВИЋ И ФИЛИП РЕПМАН
7-4 ЛАНА ПАШТРОВИЋ И ОГЊЕН РАКИНИЋ

8-1 НЕВЕНА РАШИЋ И ДАВИД ПРОХАСКА
8-2 ДРАГАНА МАРИЋ И АЛЕКСАНДАР МОЈСИЈЕВИЋ
8-3 МИА КАРАЛИЋ И АНА КНЕЖЕВИЋ
8-4 МИЛАНА ТЕШАНОВИЋ И АЛЕКСАНДАР ВЕСЕЛИНОВИЋ

 


23. АПРИЛ 2021. - ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

Светски дан књиге и ауторских права обележава се на данашњи дан, 23. априла, на дан смрти два велика европска писца – Мигела де Сервантеса и Виљема Шекспира. Одлука о обележавању Светског дана књиге и ауторских права донета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а одржаној у Паризу 1995. године. На Светски дан књиге подсетили су нас и чланови Ученичког парламента направивши пригодну презентацију.

 


22. АПРИЛ 2021. - ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Колико је важна заштита планете Земље и од када се обележава њен дан подсетио нас је Огњен Ракинић, ученик 74 разреда и члан Ученичког парламента, презентацијом коју је направио овим поводом.


7. АПРИЛ 2021. - СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Важност очувања свог и здравља своје породице је тема којом се ученици наше школе баве током сваке школске године, а због тренутне здравствене ситуације, та тема је важнија него икад. Чланови Ученичког парламента су овог 7. априла, на Светски дан здравља, подсетили на важност овог сегмента нашег живота. Презентацију на ту тему припремила је Невена Рашић, ученица 81 разреда.


1. АПРИЛ 2021. - СВЕТСКИ ДАН ШАЛЕ

Први април, Светски дан шале, синоним је за смех и дан када се људи труде да смисле што оригиналније “преваре”. Први април је дан за забаву када једнако уживамо у томе да неког насамаримо, али и да будемо насамарени. Чланови Ученичког парламента желели су да (осим да се тог дана забавимо и насмејемо) сазнамо и нешто о историјату и настанку Светског дана шале. Сходно томе, Лана Паштровић, ученица 74 разреда и чланица Ученичког парламента, направила је презентацију.


10. ЈАНУАР 2021. - СВЕТСКИ ДАН СМЕХА

Да је смех најбољи лек и да је сваки дан без смеха - изгубљен дан, подсетили су нас наши парламентарци који су 10. јануара обележили Светски дан смеха. Презентацију којом су обележили овај дан направила је Милана Тешановић, ученица 84 разреда.


11. ДЕЦЕМБАР 2020. - ДАН УНИЦЕФ-а

Вођени основном идејом водиљом коју спроводи и УНИЦЕФ, да „човечанство дугује деци најбоље што има“, чланови Ученичког парламента обележили су Дан УНИЦЕФ-а. Огњен Ракинић, члан Ученичког парламента и ученик 74 разреда, направио је презентацију.

 


10. ДЕЦЕМБАР 2020. - МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЉУДСКИХ ПРАВА

 На први члан Декларације о људским правима који гласи „Сва људска бића рађају се слободна и једнака у достојанству и правима“ подсетили су нас чланови Ученичког парламента, а ученица 74 разреда Лана Паштровић тим поводом направила је и презентацију.

 


1. ДЕЦЕМБАР 2020. - МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

Свој допринос исказивању међународне солидарности у пружању подршке особама инфицираним сидом дали су и чланови Ученичког парламента и тим поводом Драгана Марић и Александар Мојсијевић, ученици 82 разреда,направили су презентацију.

 


20. НОВЕМБАР 2020. - СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Светски дан детета обележава се 20. новембра и тим поводом чланица Ученичког парламента Десанка Радовић направила је презентацију.

 


16. НОВЕМБАР 2020. - МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Чланови Ученичког парламента подсетили су нас на то да толеранција представља прихватање различитости у најширем смислу и свест да свако људско биће заслужује поштовање. Кратком презентацијом обележили су 16. новембар - Међународни дан толеранције.

 


ОКТОБАР 2020. - ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Поводом обележавања Дечије недеље која се ове године обележава под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, чланови ученичког парламента направили су плакат и две презентације. Погледајте их.

  

                                    Презентација Десанке Радовић, 7                                               Презентација Ларе Ристановић, 71