Лутка по дизајну Теодоре Милојевић

Почетком ове календарске године на Међународном конкурсу „Свако своју бајку има“ у конкуренцији од скоро 700 младих стваралаца из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Румуније, АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК КОНКУРСА је била наша ученица Теодора Милојевић и она је добила медаљу и лутку по свом дизајну. На истом конкурсу специјалну награду за оригиналност у категорији ликовни рад добила је Жељана Бијелић, ученица 8. разреда. Ових дана у школу 'су стигле' Теодорина лутка, медаља и дипломе за Теодору и Жељану.

Школска олимпијада

Школска олимпијада ученика основних и средњих школа Србије, дванаеста по реду, одржана је од 24. до 30. маја 2024. године. Више од 6.000 учесника и 500 педагога физичког васпитања, распоређених у 550 екипа из 27 региона наше земље, такмичило се и показало колико је физичко вежбање важно у одрастању сваког детета. Нашу школу у Новом Саду представљали су наших пет пливача и један каратиста.

Такмичење „Празник математике“ у Станишићу

У Основној школи „Иван Горан Ковачић“ у Станишићу одржано је 28. маја 2024. године математичко дружење, такмичење у игрању математичких друштвених игара. Екипу наше школе чиниле су Ема Слијепчевић (7/2), Николина Проле (7/1), Елена Скокић (7/1) и Уна Трњаков (7/1).

Републичко такмичење „Читалићи кликераши 2024“

На Републичком нивоу такмичења – смотре „Читалићи Кликераши 2024” које је одржано 24. маја 2024. године у ОШ „ Вожд Карађорђе” у Алексинцу, наша ученица Александра Радмиловић (8/3) освојила је треће место.

Републичко такмичење из биологије

Републичко такмичење из биологије одржано је 19. маја 2024. године на Биолошком факултету у Београду, а нашу школу представљала је Александра Радмиловић (8/3).

Ликовни конкурс Црвеног крста Србије „Крв живот значи“

На општинском нивоу ликовног такмичења „Крв живот значи“ у организацији Црвеног крсту Србије, у категорији од 1. до 4. разреда ученице наше школе и ове године постигле су запажене резултате.

Ликовни конкурс Црвеног крста Србије „Крв живот значи“ - државни ниво

На конкурсу Црвеног крста Србије „Крв живот значи“ ове године учествовала су 38.572 предшколца и ученика из 133 средине у Србији и то из 113 предшколских установа, 668 основних и 149 средњих школа у Србији. Тема конкурса била је лепота даривања и доброте у виду добровољног давања крви, а радови наших ученица су се опет нашли међу најбољима.

Окружно такмичење у атлетици

Данас, 29. априла 2024. године, на Градском стадиону нашли су се наши најбољи атлетичари и надметали се у трчању на 300м, скакању увис и удаљ и бацању кугле.

Општинско такмичење у атлетици

На Градском стадиону у Сомбору 23. априла 2024. године одржано је општинско такмичење у атлетици. Наши ученици били су веома успешни и остварили и пласман на окружни ниво такмичења.

Окружно такмичење из историје

Окружно такмичење из историје одржано је у ОШ „Иво Лола Рибар“ у Сомбору, у недељу, 21. априла 2024. године. И ове године, сад већ традиционално, ученици наше школе остварили су пласман на републички ниво такмичења.