Општинско такмичење из српског језика

На Општинском такмичењу из српског језика и књижевности које је одржано у недељу, 25 фебруара 2024. године у Основној школи „Аврам Мразовић“ у Сомбору, ученица Лена Векић (5/1) освојила је 2. место, а ученици Ленка Бељански (5/4), Ума Ислами (5/1), Милица Скулар (5/1) и Лазар Векић (5/1) треће место.

Општинско такмичење из физике

Општинско такмичење из физике одржано је 24. фебруара 2024. године у Основној школи „Иво Лила Рибар”. Нашу школу представљали су ученици Коста Огризовић (6/1), Ена Илић (6/1) и Николина Проле (7/1) и сви су освојили трећу награду, као и пласман на окружни ниво такмичења. Њихови ментори су наставници Соња Смиљанић и Стеван Хилко.

Општинска смотра рецитатора

Општинска смотра рецитатора одржана је на Дан матерњег језика, у среду, 21. фебруара 2024. године, у Великој сали Културног центра „Лаза Костић” у Сомбор. Ученице наше школе, њих шест, представиле су нас у најбољем светлу и оствариле пласман на Зонску смотру.

Окружно такмичење у пливању

На квалификацијама за Школску олимпијаду (републичко такмичење) које је одржано у уторак, 13. фебруара 2024. године на затвореном градском базену „Мостонга“, наши пливачи имали су велики успех. Чак пет ученика пласирало се на највеће школско такмичење освојивши прво место на окружном такмичењу.

Окружно такмичење у спортској гимнастици

У Соколском дому у Сомбору 8. фебруара 2024. године одржано је Окружно такмичење у спортској гимнастици. Наше најбоље гимнастичарке, ученице 5-1 одељења, Теодора Кнежевић и Јана Кривокапић, оствариле су пласман на међуокружно такмичење освојивши 1. и 2. место појединачно у категорији ученика 5. и 6. разреда.

Општинско такмичење из математике

Општинско такмичење из математике одржано је 3. фебруара 2024. године Основној у школи „Доситеј Обрадовић“. Ученик Аљоша Скокић (4/3) освојио је 2. награду, а ученици Коста Веселиновић (5/4), Ленка Бељански (5/4) и Дуња Вујовић (6/2) добили су похвалу.

Општинско такмичење из енглеског језика

Наша школа јуче и данас, 3. и 4. фебруара 2024. године, била је домаћин општинског такмичења из страних језика. На такмичењу из енглеског језика све четворо наших ученика који су се такмичили освојили су прво место и пласман на окружни ниво такмичења.

Књижевна олимпијада

У суботу, 3. фебруара 2024. године, у ОШ „22. октобар“ у Бачком Моноштору одржан је општински ниво такмичења Књижевна олимпијада. Ученице наше школе биле су веома успешне.

XI Међународни конкурс „Свако своју бајку има “

Нова година почела је лепим вестима! На Међународном конкурсу „Свако своју бајку има “ у конкуренцији од скоро 700 младих стваралаца из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Румуније, АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК КОНКУРСА је наша ученица Теодора Милојевић и она добија медаљу и лутку по свом дизајну. На истом конкурсу специјалну награду за оригиналност у категорији ликовни рад добила је Жељана Бијелић, ученица 8. разреда.

Још један успех наших уметника

На међународном такмичењу у организацији Министарства просвете Русије под називом „Годишња доба", ученице наше школе Маја Миовић (5/2) и Жељана Бијелић (8/2) оствариле су пласман у финале такмичења.