Прелазак на наставу на даљину

Имајуhи у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Србији, у складу са препорукама Кризног штаба од 12.3.2021. године, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да се, у седмици од 15. до 19. марта 2021. године, за све разреде другог циклyca (од V до VIII разреда) основне школе, настава организује nyтeм наставе на даљину.

Почетак другог полугодишта

Друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године. Настава се одвија по моделу по којем је и започета школска година. Ученици од 1. до 4. разреда наставу похађају свакодневно у две групе. Група А у понедељак наставу похађа од 8 часова, а група Б од 10:45. У издвојеном одељењу у Ранчеву, настава се остварује са одељењима у пуном саставу. Ученици од 5. до 8. разреда наставу остварују по комбинованом моделу. Током следеће недеље ученици 6. и 8. разреда у понедељак, среду и петак наставу прате у школи (група А од 13:30 часова, а група Б од 16:50), док ученици 5. и 7. разреда наставу у школи прате у уторак и четвртак. Ученици у данима када немају наставу у школи, имају наставу на даљину пратећи часове наставе који се емитују на Јавном медијском сервису Србије и на образовној платформи Едмодо.

Упис будућих првака

Поштовани родитељи, будући прваци (деца рођена од 1.3.2014. до 1.3.2015. године), који не припадају територији наше школе, могу бити уписани у нашу школу, у наредну школску годину, подношењем захтева секретару школе или слањем попуњеног обрасца на мејл школе до 1. фебруара 2021. године.

Обавештење

У среду, 11. новембра 2020. године, државни је празник (Дан примирја у Првом светском рату) и као такав планиран је у важећем школском календару за 2020/2021. годину те тог дана нема наставе. У складу са мерама које је донео Кризни штаб за борбу против корона вируса, а због тренутне неповољне епидемиолошке ситуације, настава се неће реализовати ни 12. новембра (четвртак) и 13. новембра (петак) 2020. године.

Дан школе

На данашњи дан, тачно пре 117 година, наша школа почела је са својим радом. Радила је у свакаквим условима, али њен дан увек смо обележавали свечано. Данас су околности другачије, и, иако нисмо у школи, прослављамо је свечано. Присећамо се свих генерација ученика и наставника који су прошли кроз њу, радујемо се свима који су сада део ње, али размишљамо и о онима који ће нам се једног дана придружити и стицати знања у њој.

Превоз путника у школској 2020/2021. години

У току ове школске године наше ученике-путнике превозиће превозник „Коловић експрес“. Сви ученици путници су у групи „А“ у преподневној и у групи „А“ у послеподневној смени. Доласци и поласци су испред школе.

Почетак нове школске године

Школска 2020/2021. година почиње у уторак, 1. септембра. Због специфичности ситуације у којој се налазимо, организација образовно васпитног рада другачија је од уобичајене.

Измена школског календара

Покрајински секретар за образовање донео је одлуку о измени школског календара за време предстојећих празника.

Обавештење за родитеље о настави на даљину

У најбољем интересу ученика, њиховог развоја и образовања, а у циљу успешног завршетка текуће школске године, моле се родитељи да одговорно и у складу са својим могућностима контролишу процес учења од куће и подстичу ученике на редовност у раду. Сврха доступности садржаја за учење је остваривање самог процеса учења, који ћe се због ванредних околности наставити код куће, уз подршку наставника, али и самих родитеља. Ученици ћe добијати упутства за вежбање, израду домаћих задатака, писање есеја, израду презентација и других продуката које ћe сами или уз помоћ родитеља, зависно од узраста и дигиталних компетенција, достављати наставницима путем мејла или друге образовне платформе и то за све предмете, чиме ћe се обезбедити континуитет у учењу, праћење напредовања и могућност оцењивања. У прилог овоме говори и обавеза наставника да све реализоване наставне јединице евидентирају у електронском дневнику и/или у другим видовима педагошке документације. По нормализовању услова и по повратку у учионице, све квалитетне формативне оцене и увиди наставника могу бити значајно искоришћени за сумативно оцењивање на крају наставне године. Све су ово предуслови за осигурање завршетка школске године и наставак школовања. Само уз разумевање интереса ученика и подршку родитеља, ову обавезу можемо заједнички успешно реализовати. Посредством школа родитељи ћe добијати и друга упутства од надлежних орrана, везано за епидемиолошку ситуацију, али и корисне савете као вид психо-социјалне помоћи у ванредним околностима. Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57.

Распоред наставе

Објављен је распоред наставе за сутра. Молимо ученике и родитеље да се информишу о истом и да ученици, у предвиђено време, погледају снимак предавања.