Признање

Данас је у Великој сали Жупаније на свечаној академији организованој поводом Дана просветних радника додељено признање „Аврам Мразовић“ које Град Сомбор трећу годину заредом додељује просветним радницима који су остварили изузетне резултате у васпитно-образовном раду са децом.

Вежбањем за дечији осмех

Наша школа конкурисала је код Покрајинског секретаријата за омладину и спорт по расписаном конкурсу за финансирање посебног програма Афирмације школског и универзитетског спорта на територији АП Војводине. Пројекат носи назив „Вежбањем за дечији осмех“. Секретаријат је подржао реализацију пројекта са 100.000,00 динара. Пројекат ће се реализовати до краја 2017. године.

Обележили смо дечју недељу

Током ове недеље ученици наше школе и њихови учитељи и наставници обележили су Дечју недељу. Сви су се потрудили да искажу своју креативност, маштовитост (Маскенбал и Луде фризуре), да покажу своје знање из различитих области (Квиз), да се опробају у традиционалним играма (Спортски дан), да сагледају математику из неког другог угла...

Дечја недеља

Дечја недеља традиционално се одржава у првој седмици октобра, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остваривање потенцијала.

Дан европских језика

Данас је у нашој школи низом активности обележен Европски дан језика. Ученици од 5. до 8. разреда су са наставницама енглеског и француског језика реализовали радионицу на којој су решавали загонетке, укрштене речи, осмосмерке, ребусе, а правили су и плакате са пословицама.

Дан Школе

Свечана прослава Дана школе одржана је јуче, 8. септембра, у Народном позоришту, с почетком у 17:30 часова. У Великој сали Народног позоришта тражила се столица више.

Дан Школе

Данас је у нашој школи, поводом њеног 114. рођендана, одржано Школско првенство у стоном тенису као и турнир у малом фудбалу.

За добродошлицу првацима

Данас је нашу школу и ђаке прваке посетила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са својим сарадницима.

Школа у новом руху

У сарадњи и уз свесрдну подршку Града Сомбора, на челу са градоначелницом Душанком Голубовић, током 2017. године реализован је пројекат реконструкције наше школе. Пројектом је конкурисано по расписаном јавном позиву код Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије.

Пријем ђака првака

Данас су будући ђаци прваци упознали своје учитељице. Након отпеване химне, све присутне поздравио је директор школе Ђуро Буловић, а овај заиста посебан дан обележили су ученици четвртог разреда припремивши свечану приредбу поводом пријема у први разред нове генерације ученика у школској 2017/2018. години.