Март - месец „Франкофоније“

У оквиру међународне манифестације „Франкофонија“ која се обележава сваке године у марту и приликом које се промовишу култура, језик и достигнућа франкофоних држава, учествовали смо на нивоу наше школе у различитим активностима и подсетили се зашто је тако лепо знати француски језик.

„Храна у епрувети“ - радионица наших малих научница на Новосадском сајму образовања „Путокази“

Ученице наше школе Елена Скокић , Николина Проле и Уна Бошњачић , заједно са својом наставницом хемије Јеленом Зурковић, биле су и ове године део 19. Међународног сајма образовања „Путокази” на Новосадском сајму који је одржан од 21. до 23. марта 2024. године. У оквиру радионице „Храна у епрувети“ приказале су необичан спој хране и хемије.

Велика златна медаља за квалитет и ове године додељена нашој школи

На 19. Међународном сајму образовања „Путокази“ одржаном од 21. до 23. марта 2024. године, у Мастер центру Новосадског сајма, нашој школи уручено је, трећу годину за редом, вредно признање – Велика златна медаља за квалитет образовања.

Успешно организована још једна хуманитарна акција

Ученици наше школе организовали су 7. и 8. марта 2024. године хуманитарни базар, а сва прикупљена средства овог пута уплаћена су за лечење Теодора Јаношевића, „дечака лептира“.

„Читајмо гласно“ - Кад отвориш књигу, отвори се срце

У оквиру акције „Читајмо гласно“ коју седму годину за редом организује Друштва школских библиотекара Србије поводом обележавања Националног дана књиге, 28. фебруара, ученици наше школе посетили су Школу за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ и заједно са својим другарима читали занимљиве приче, а затим кроз заједничке цртеже представили свој доживљај прочитаног. Наш мото ове акције је „Кад отвориш књигу, отвори се срце“.

Још један прилог о нашој школи на Радио-телевизији Србије

Значај акције коју је наша школа реализовала у сарадњи са Хуманитарном организацијом „Хуманизација“ из Сомбора препознала је и национална телевизија те снимила прилог о истој. На Првом програму РТС-а, у емисији „Ово је Србија“ емитован је прилог снимљен у нашој школи.

„Школа пријатељица природе и животиња“

Одељење 6/4 са одељенским старешином Ренатом Цветков учествовало је, са својом акцијом „Ко воли животиње, волеће и људе“ на конкурсу „Школа пријатељица природе и животиња“.

Свечаност поводом школске славе

Уочи празника Светога Саве, првог архиепископа српског, у петак, 13/26. јануара 2024. године, у нашој школи, обележена је школска слава - Свети Сава.

Изложба под свећама „Света лоза Немањића“

Поводом обележавања Светосавске недеље ове године наши ученици, са својом наставницом ликовне културе Ренатом Цветков и наставником историје Иваном Лукићем, припремили су несвакидашњу изложбу под свећама под називом „Света лоза Немањића“.

Посета изложби „Од злочина магије до уметности фармације - A magiae crimine ad artem pharmaciae“

Ученици осмог разреда наше школе, заједно са својом наставницом хемије Јеленом Зурковић, посетили су изложбу „Од злочина магије до уметности фармације - A magiae crimine ad artem pharmaciae“ и сазнали много тога о историји апотекарства у Сомбору.