У последњем кварталу школске 2023/2024. године наши трећаци ходали су траговима прошлости нашег града Сомбора, посматрали и изучавали дела сомборских добротвора прошлог времена, а затим имали прилику да јавно и представе једну од својих радионица коју су урадили у сарадњи са проф. пијанистом Марином Милић Радовић.

     „Након двомесечног упознавања са ВЕЛИКАНИМА СОМБОРА, а понајвише делом и ликом Лазе Костића и његове супруге Јулијане, пожртвована учитељица III-3 разреда ОШ „Никола Вукићевић“, Милена Крга, креирала је својеврсну приредбу у Свечаној сали Музичке школе, у којој су се чуле и песме које су деца-песници написали, историјске чињенице, музичке тачке, плес и песме, попут некадашњих забава у Сомбору. Предивна макета Светођурђевске цркве, у којој је Лаза Костић, женидбом за Јулијану, постао Сомборац, одушевила је Марину.“ - наводи се на званичној Фејзбук страници Фондације „Лаза Костић“.

     Ученици 33 разреда и њихова учитељица Милена Крга наступили су у уторак, 11. јуна 2024. године, у концертној сали Музичке школе „Петар Коњовић“ у Сомбору. Стиховима, песмом и плесом на најлепши начин представили су време сомборских добротвора. Цела манифестација реализована је у сарадњи са Фондацијом „Лаза Костић“ коју води проф. Милић Радовић.