И на овогодишњој Републичкој смотри читалаштва „Читалићи Кликераши 2024”, чији је циљ развијање медијске писмености неговањем вештина читање и разумевање прочитаног, као и писменог изражавања, ученица наше школе Александра Радмиловић (83) била је веома успешна. На овом такмичењу, које је одржано 24. маја 2024. године у ОШ „ Вожд Карађорђе” у Алексинцу, Александра је освојила треће место.

     Александра је расла са „Читалићима“. Она је пример како се дете, које ужива у читању, развија у тинејџера који критички мисли, лепо говори и пише, који са разумевањем чита не само класике и дела популарне књижевности, већ и текстове свих функционалних стилова. Први пут се опробала на овом такмичењу када је била други разред и од тада се сваке године дружи са својим идолима и узорима - књижевницима на завршници овог такмичења, Републичком нивоу Смотре, и осваја једно од прва три места у својој категорији. Освојивши ове године треће место у својој категорији, Александра се опростила од овог такмичења, али не и од промоције читалаштва јер она је слика мисије Читалића.

     Честитамо Александри и њеној наставници српског језика и књижевности Славици Плац и желимо им још много читалачких авантура!