Ученици наше школе присуствовали су 24. и 25. маја 2024. године превентивном пројекту Караван безбедности саобраћаја „Живот нема репризу“.

     Циљ пројекта је унапређење ставова грађана о значају поштовања саобраћајних прописа и унапређење безбедности. Носилац пројекта је Министарство унутрашњих послова, док су партнери Агенција за безбедност саобраћаја, Ауто-мото савез Србије, Црвени крст Србије, Национална возачка академија (НАВАК) и локалне самоуправе.

     Ученици су имали прилику да погледају симулацију поступања хитних служби након саобраћајне незгоде, да виде едукативне паное са порукама о последицама вожње у алкохолисаном стању и другим темама битним за безбедност саобраћаја, а за најмлађе је припремљена радионица „Пажљивко“. Поред тога, приказана је и изложба са возилима која су учествовала у саобраћајним незгодама, а такође, представљена је опрема и рад МУП-а, Црвеног крста Сомбор, Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора и Канцеларије за младе. Такође, чланови сомборске саобраћајне полиције разговарали су са ученицима.