На 19. Међународном сајму образовања „Путокази“ одржаном од 21. до 23. марта 2024. године, у Мастер центру Новосадског сајма, нашој школи уручено је, трећу годину за редом, вредно признање – Велика златна медаља за квалитет образовања. Стручна комисија Новосадског сајма проценила je да је дугогодишњи рад у школи на високом нивоу што показују резултати ученика на свим нивоима такмичења, као и бројни реализовани пројекти. Награду је, на свечаној церемонији уприличеној на Новосадском сајму, директору Школе Ђури Буловићу уручио др Радивоје Петров Стојковић, председник Националног просветног савета.

     Признање је, након оцене квалитета у категорији основношколских установа, доделила стручна комисија којом је председавала проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Комисију за оцену квалитета установа, поред проф. др Мијатовић, чинили су угледни професори с факултета и института у Србији и иностранству.

     Ово признање наша школа остварила је у конкуренцији образовних установа из Србије, Словеније, Румуније, Црне Горе, Словачке, Канаде и Републике Српске, а на основу резултата рада школе који су прописани правилником Сајма образовања о оцењивању квалитета образовно-васпитних установа и на основу следећих критеријума: оригиналност и иновативност садржаја, медијски наступи, школски часописи, школски сајт, онлајн промоција, ваннаставне активности, безбедно радно окружење, опремљеност учионица и кабинета, сарадња са привредом, јавним службама и локалном самоуправом, успешност на такмичењима, школски успех, наставак школовања, хуманитарне и спортске активности, екстерно вредновање, заштита животне средине, општи утисак.

     Ово престижно признање још један је доказ озбиљног рада свих запослених у нашој школи. Оно представља потврду наше посвећености и квалитета и континуираног рада на унапређењу образовног процеса, као и признање за предани рад наших учитеља, наставника и ученика. Посебну тежину признање има и из разлога што је дошло од стручне комисије, чије мишљење је најбољи суд о раду уложеном на подизању угледа и квалитета рада наше школе. Истовремено, Златна медаља за квалитет образовања представља подстицај да наставимо да радимо истим ентузијазмом и посвећеношћу како бисмо оправдали ово престижно признање.