У периоду од 21. до 29. октобра одржан је 66. Међународни београдски сајам књига чији је слоган био „Живеле књиге - Vive les livres!“. Ова манифестација је једна од најзначајнијих у нашој земљи не само због своје дугогодишње традиције већ и због богатог програма и изузетне понуде коју су издавачи припремили за читаоце.

     Наша школа није пропустила прилику да своје ученике одведе у посету једној од најважнијих културних манифестација у земљи и то првог сајамског дана, у суботу, 21. октобра. Ученици 6. и 8. разреда на Сајам су ишли са својим наставницама српског језика и књижевности, француског језика и математике. Ученици су једва чекали да виде нова издања, купе неко интересантно штиво, погледају шта је све то занимљиво ове године у свету књига и уживају у књигама које ће обележити њихово детињство. 

     Почасни гост ове године била је Француска, која је ту част имала и 2004. године, а сада је поново представила своју књижевност коју је нашим ученицима приближила и наставница француског језика.

     Ове године 420 директних излагача и суизлагача нашим ученицима и наставницама поставило је тежак задатак да изаберу књигу за себе, а ту је био и низ трибина, промоција и гостовања, који су програм учинили још интересантнијим. Ученицима су се посебно свидели штандови Музеја илузија и оних на којима су биле организоване разне интерактивне радионице. Уживали су и пажљиво бирали наслове којима ће обогатити своју кућну библиотеку, али и посвећено решавали истраживачке задатке које су им наставнице задале. Циљ посете био је развијање читалачких навика међу ученицима као и љубави према књизи, али и развијање сарадње међу ученицима. Наставнице су биле одушевљене ученичким сналажењем међу штандовима, шареноликошћу одабраних књига, а пре свега искром у очима када су и данима након Сајма причали о оој сајамској авантури.

     Након повратка са Сајма, своје утиске су разменили и на радионици на којој су правили плакате који су изложени у холу школе и којим су желели и онима који нису били на Сајму, да пренесу своје одушевљење истим.