Међународни дан девојчица, 11. октобар, Удружење научница Србије „СРНА“ обележило је доделом награда за израду малих научних радова ученицама и ученицима основних школа, који су учествовали у пројекту „Преко детета до ЕКОсвета“.
     Уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и компаније Лореал, у препуној сали Привредне коморе Војводине, организован је догађај са циљем промоције и популаризације науке међу децом и награђени су највреднији међу њима. Скуп је отворила председница Удружења проф. др Сања Подунавац Кузмановић, након чега су своју подршку овој активности Удружења изразили др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, Сања Бург, директорка корпоративних комуникација у компанији Лореал и координаторка програма „За жене у науци“ и Данијела Мирјанић, државна секретарка Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Својим присуством скуп су увеличали Јасмина Грубин, секретарка Министарства науке, технолошког развоја и иновација, ментори и менторке научних радова са Универзитета у Новом Саду као и наставници и директори школа из којих су награђени ученици.
     Председница Удружења информисала је све присутне да ће конкурс за израду Малих научних радова 2024. бити расписан до краја године и реализован уз подршку Центра за промоцију науке.
     Хвала Анђели, Хани, Симони, Лари, Нађи, Александри и Лани што су дале свој допринос промоцији науке и своје основне школе, а нас подсетиле какво је задовољство и част бити њихов наставник!