Тестирање деце за упис у први разред школске 2023/24. године вршиће се, у складу са заказаним терминима, у периоду од 1. априла до 31. маја 2023. године.

      Родитељима ће бити доступно електронско заказивања термина тестирања од 20. марта 2023. године. Термин тестирања биће могуће од тог датума заказати и телефоном.

      Министарство просвете обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице око заказивања термина могу се поставити позивом на контакт телефон 011/7350557.

     Тестирање деце обављаће се у канцеларији педагога и психолога, a приликом доласка на заказани термин, родитељ не доноси ниједан документ у папирном облику, већ школа, по службеној дужности, електронским путем, прибавља сва документа (податке из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, здравствено-информационог система, као и податак о похађању припремног предшколског програма). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу. 

      Радујемо се нашем осмогодишњем заједничком учењу и развоју!