Пет младих научница, ученица наше школе, уз подршку своје професорке хемије Јелене Зурковић, представиле су 18. новембра 2022. године, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору, своје награђене радове.
     Проф. др Сања Кузмановић Подунавац испред Удружења научница Србије „СРНА“ поздравила је рад ученица и истакла да је циљ конкурса био да се мотивишу девојчице да се активно укључе и баве науком. Испред Педагошког факултета у Сомбору присутне је поздравио продекан за науку проф. др Михаел Антоловић, док је др Оља Маричић бираним речима најавила сваки Мали научни рад.
     Презентацију Малих научних радова подржали су локалнији медији, као и РТС.
     Са великим задовољством ученице су се одазвале на позив да представе своје радове и на предстојећем међународном научно-популарном догађају Физи-Бизи Фест 26. новембра 2022. године.
     Уколико сте пропустили предавање на Педагошком факултету, можете доћи 26. новембра 2022. у 12 часова у просторије Гимназије (учионица бр. 52) и подржите Хану, Анђелу, Нађу, Симону и Лару. Наше девојчице вам гарантују занимљиво путовање кроз причу о чоколади, хемијским сунцобранима, вишњама, свемиру и микроалгама.

     Шта вас очекује у Гимназији и шта сте пропустили на Педагошком факултету можете погледати на снимку.